Reinigen

Standaard reiniging: Voorwas en wasprogramma

Iedere wasbeurt begint met het verwijderen van alle vuil-en zandresten d.m.v. het foamen van de wagen. Foamen is het aanbrengen van een schuimlaag over de hele wagen waarna al het oppervlakkige vuil afdruipt.

Daarna wordt er een professionele Shampoo + Wax aangebracht die je wagen terug zijn natuurlijke glans zal bezorgen. De wielen worden apart behandeld met een product dat alle vuilresten zoals o.a. remstoffen, smeerresten, .. enz zullen verwijderen. Na zijn wasbeurt wordt je auto met een microvezeldoek, voorzien van dubbelzijdige microvezelharen, gedroogd om een verbazingwekkend resultaat te bekomen.

foam1

foam2
Optioneel: Kleien en Waxen van het koetswerk

Na een grondige wasbeurt oogt je wagen op het eerste zicht fantantisch, maar het beste moet nog komen!
Afhankelijk van je gekozen formule kan je wagen nadien gekleid en gewaxt worden. D.m.v. het kleien van je wagen worden vuilresten die zich nestellen in de porien van de laklaag verwijdert. Hierna wordt een waxlaag aangebracht die dubbel zo goed hecht met de lak door de zuiverheid ervan. Na deze fase zal je wagen glanzen als nooit te voren!

clay

Banden en velgen

3 emmer methode

Voor de velgen worden steeds krachtige, professionele velgenreinigers gebruikt i.c.m. Woolies Wheelbrushes. Woolies zijn voorzien van lamswol om de velgen op een zeer zachte maar efficiënte manier te reinigen. Ik maak gebruik van 3 types zodat ook de moeilijkste plaatsen bereikt worden. Ook de allerfijnste spaken kunnen zo grondig gereinigd worden.

woolies
3 emmermethode

De ideale manier om je wagen te wassen is met een microvezel handschoen en 3 emmers. Eén emmer voor de wielen en 2 emmers met grid voor het koetswerk. In de eerste koetswerk-emmer wordt zeep aangebracht, de tweede dient dan om je handschoen grondig af te spoelen.

De derde emmer wordt uitsluitend gebruikt voor de wielen. Een grid dient om je handschoen grondig af te spoelen, het vuil valt erdoor en blijft op de bodem achter. Op deze manier komt zand nooit in contact met je spons en vervolgens het koetswerk.

emmer1 emmer2